O decizie importanta-operatia de castrare a cainelui meu

Gandurile mele se duc la Darko si la operatia lui de castrare. Castrarea este o decizie foarte importanta, de aceea am cantarit foarte bine avantajele si dezavantajele inainte de a ma decide. Veterinarul nostru ma poate sfatui cel mai bine cu privire la ce este potrivit pentru cainele meu si stilului meu de viata. Am inteles ca daca cainele meu este des in compania altor caini sau catele, alearga intr-un parc pentru caini si multe altele, cel mai bine ar fi sa il castrez.

Asa va fi si el mai linistit si sunt sigura ca nu va alerga dupa catele, mai ales sa scape din lesa, cu toate ca e foarte putin probabil asa ceva. Dar, mai stii… doamne fereste.

Povestea o fata pe grup( are 2 caini, amandoi castrati), cum ca, cainii masculi sunt mai putin susceptibili de a suferi de boli testiculare sau de prostata. Mulți câini masculi  prezintă comportamente nedorite legate de hormoni, comportament care poate fi periculos atat pentru el cat si pentru alti caini. El ratacind continuu în căutarea unei femele.

După cum veți afla de la medicul veterinar, există mai multe modificări care apar în corpul unui câine odată ce sunt sterilizati sau castrati. Aceste modificări pot fi mai vizibile la caini. Castrarea nu va schimba personalitatea câinelui, dar este posibil să schimbe comportamentele determinate de hormoni sexuali. Mulți proprietari raportează, de asemenea, că câinii lor sunt mai liniștiți după castrare.

Împreună cu modificările hormonale de mai sus, pot apărea și modificări ale metabolismului. Un metabolism mai lent înseamnă că câinele poate câștiga cu ușurință excesul de greutate după castrare, ceea ce face important să acorde o atenție specială nevoilor sale nutriționale pentru a te asigura că nu devine supraponderal.

În cea mai mare parte, este imposibil să controlezi o femeie în căldură și nevoile agresorului masculin. Într-adevăr, animalele au un miros excelent. Având în vedere acest lucru, un animal mascul poate simți o femelă aflata în căldură până la 3 mile distanță. Pentru a sublinia acest fapt, dacă nu este supravegheat în permanență, un animal neobosit si neintrecut va urmări o femelă în căldură până când nevoile lor sunt satisfăcute.

Castrarea poate preveni probleme de comportament, cum ar fi marcarea mirosului și rătăcirea.
Cainii sterilizați pot fi mai puțin susceptibili să manifeste agresivitate față de alți câini sau să fie ținta agresiunii din partea altor câini.
Castrarea reduce riscul bolilor de prostată și a anumitor tipuri de cancer care pot fi costisitoare de tratat la un veterinar și, în unele cazuri, letale.
Comportamentul câinilor masculi se poate schimba foarte mult și atunci când o cățea locală este în sezon – pot fi disperați să scape, chiar alergând pe drumuri aglomerate sau sărind de la ferestrele înalte – pentru a găsi o partenera.

Ce am scris mai sus sunt chestii pe care le-am aflat de la oameni specializati in comportamentul animalelor. Si in special al cainilor.

O decizie importanta-operatia de castrare a cainelui meu

Oferiți întotdeauna iubire necondiționata unui animal de companie, așa cum ați face cu un copil sau o persoană. Eu il iubesc mult pe Darko si de aceea am luat aceasta decizie importanta-operatia de castrare a cainelui meu. Sper ca totul va fi bine si nu o sa avem probleme.

O decizie importanta-operatia de castrare a cainelui meu
O decizie importanta-operatia de castrare a cainelui meu

Daca a-ti trecut si voi prin aceste faze ale vietii cainelui, mi-ar placea sa mi le impartasiti. Va multumesc!