Fidelă până la capăt

Fidelă până la capăt

Am rămas cu mâna pe telefon câteva clipe în timp ce gândurile mele îmi zăboveau asupra soacrei mele.
Mama soțului meu este o femeie blândă și afectuoasă, o ființă cu adevarat iubitoare și întotdeauna am considerat că e un mare pacat că nu s-a mai recăsatorit după moartea soțului ei. Soțul ei era destul de tânăr, având doar patruzeci și șapte de ani. Nu fusese niciodată bolnav, suferise un accident vascular cerebral care s-a dovedit a-i fi fatal. Atunci soacra mea a vrut să moară și ea, atât de mare era durerea ei, dar timpul a ajutat-o să treacă peste suferința ei.

Din clipa aceea a hotărât să nu se mai căsătorească niciodată. Nu am înțeles niciodată de ce a vrut să rămână singură.

A preferat să fie singură

Se căsătoriseră de tineri, și au avut o căsnicie pe care nu o mai vezi în zilele noastre.
Soacra mea îmi povestea cândva că întâlnise destui bărbați de-a lungul anilor, după ce i se prăpădise soțul, dar nici unul nu se putea compara cu iubirea ei. El fusese de o blândețe nemaîntâlnită și de o bunătate rară cum nu prea mai întâlnești.
Spunea că prefera să rămână mai degrabă singură, decât să trebuiască să se descurce cu un bărbat ce nu corespundea standardelor ei și care nu se putea compara, în mod evident cu soțul ei.

Fusese îndrăgostită de bărbatul ei toată viața. Nu mai avea nevoie de nimeni ca să fie fericită, din moment ce nu îl mai avea pe soțul ei iubit.
Întotdeauna făcea comparație în mintea ei, îmi spunea, ar fi judecat subiectiv și asta nu ar fi fost drept pentru bietul om care s-ar fi aflat lân ea.

Fiind singură, asta însemna că era independentă. propria ei stăpână, și deci, putea face ceea ce își dorea si cînd dorea. Putea să se ducă să își vadă prietenele, ori de câte ori simțea nevoia, sau să plece într-o călătorie de lungă durată, nu îi zicea nimeni nimic.

Soțul ei a fost singura ei iubire

Putea să facă ceea ce își dorea, era liberă, și îmi spunea că îi este mai bine așa.
Am întrebat-o într-o zi dacă soțul ei a fost singura ei iubire sau dacă se mai îndrăgostise vreodată de alt bărbat. Și ea murmurase ceva și privise în altă parte. Intrigată de modul în care roșise, deși abia perceptibil, pentru că își întoarse prea repede capul, n-am putut rezista și am repetat întrebarea.
După o clipă de ezitare și îndreptându-și umerii pe neașteptate, s-a întors, în cele din urma, cu fața spre mine.

Privirea ei fusese directă, iar ochii plini de o sinceritate pe care eu o ajunsesem să o apreciez și pe care mă și bazam. Întotdeauna am știut cum stau în privința ei și asta era foarte important pentru mine.

O doamnă în adevăratul sens al cuvântului

Soacra mea a fost și încă este o femeie foarte frumoasă. Încă a rămas o doamnă în adevăratul sens al cuvântului la vârsta respectabilă pe care o are.

Întotdeauna a fost bună cu mine, cu nepotul ei și sper să fie sănătoasă mult timp de aici încolo.

Fidelă până la capăt

Fidelă până la capăt
Fidelă până la capăt