Povestea unui inel cu diamant

Povestea unui inel cu diamant

Au inceput sa iasa impreuna si imediat a descoperit ca se simtea in largul ei alaturi de el. Era de parca s-ar fi cunoscut de cand lumea, de aceea voia sa auda neaparat ca se vor casatori. Il iubea la fel de mult cat o iubea si el pe ea.

A venit ziua aceea mult asteptata, a cerut-o in casatorie. Bine-nteles, ca i-a spus, da. Si-au sarbatorit logodna impreuna cu mama lui, la restaurantul lor favorit, duminica seara. Pentru unii oameni, numele de ”soacra” implica in mod inevitabil imaginea unui dusman, o femeie peste masura de posesiva fata de fiul ei si care se afla intr-o permanenta competitie cu sotia lui pentru a-i castiga atentia si afectiunea, dar nu si pentru ea.

El i-a dat inelul de logodna

In timpul calatoriei de intoarcere se tot uita pe furis, pe inelarul mainii stangi, admirand inelul cu diamant ce stralucea pe el. El ii daduse inelul chiar inainte de a pleca la cina sarbatoreasca, explicandu-i ca si-a dorit foarte mult sa il ofere mai devreme.

Ii zambise in felul acela deosebit si afectuos al lui in timp ce il pusese pe deget. Si in urmatoarele cateva zile, de cate ori se uita la el, ii veneau in minte cuvintele din vechea carte de rugaciuni. ”Cu acest inel eu ma logodesc cu tine, cu trupul meu te voi venera pe tine”.

Desi ei ii placea foarte mult si era de acord cu el, cu toate acestea, era plina de dezamagire in legatura cu graba in care s-a facut nunta lor. Privirea ei aspra si incruntata si gura stransa cu incapatanare au avertizat-o probabil sa nu o intrebe daca era insarcinata, ceea ce nu era cazul. Mama ei o considera o persoana fara simt practic caracterizandu-o ani de zile drept o fiinta visatoare, cu capul in nori.

Cate ceva din ce spunea era adevarat. Dar totusi era mult mai practica decat isi putea imagina, mama ei. Era un om cu picioarele pe pamant, in ciuda a ceea ce ea credea.

Motivul casatoriei

Motivul pentru care se casatorisera atat de repede a fost, pur si simplu, faptul ca isi doreau sa fie impreuna, sa traiasca impreuna si nu vedeau nici un motiv pentru a mai astepta, prelungind nunta. Nu toate miresele sunt incantate de nunta lor. Dar ea a fost. A avut un sentiment de euforie pe tot parcursul ceremoniei de la biserica.

In fond, era cea mai importanta zi din viata ei, dar,mai mult decat atat, a reusit sa o pacaleasca pe mama ei si sa faca totul asa cum isi dorise ea. Au vrut ca aceasta ceremonie sa fie simpla si cu putini oameni.

Imediat ce petrecerea se apropia de sfarsit, simtea ca nu mai are rabdare, voia sa plece mai repede cu iubitul ei sot, dar stia ca mai intai trebuia sa isi ia ramas bun de la invitati.

Impreuna mereu

Voia sa fie impreuna pentru tot restul vietii lor, pana cand moartea ii va desparti. Acest gand o mangaia. Niciodata nu se gandise ca o sa fie atat de fericita si iubita ca in ziua nuntii ei.

Povestea unui inel cu diamant