Ciorbă de văcuță cu borș și smântână

Ciorbă de văcuță cu borș și smântână

Ciorba de văcuță este o ciorbă bună pentru mine și familia mea. Îmi place să gătesc tot felul de ciorbe, dar asta e preferata mea. Nu este greu de făcut, mai ales atunci când îți place să gătești cu dragoste. Prima dată când am mâncat ciorbă de văcuță, mi-am dat seama că o să fie printre ciorbele mele preferate. Eram la o pensiune și cum toată mâncarea de acolo este foarte gustoasă, în clipa aceea, m-am hotărât să fac și eu acasă cât se poate de des. O astfel de ciorbă merită gătită și savurată cu plăcere. Să ai și un ardei iute lângă ea este o nebunie.

Ciorba de văcuță cu borș și smântână este foarte sățioasă, și gustul ei te va topi de plăcere. Când o gătesc, îmi place mult să ii dau și un aspect plăcut ca să îmi amintească de acea pensiune.

Vreau să vă arăt varianta mea și sper să vă placă rețeta de ciorbă de văcuță cu borș și smântână.

Ciorbă de văcuță cu borș și smântănă
Ciorbă de văcuță cu borș și smântănă

Ingrediente

900gr carne de văcuță

1,2 ardei gras

2 cepe potrivite

2,3 morcovi

2 țeline

2,3 linguri de sare

roșii în bulion

pătrunjel, leuștean

1 cutie smântână

3,4 linguri borș la plic sau 1 cana de borș de putină

2,3 ouă

Sfaturi și trucuri

Se poate pune și mai multă smântână, depinde de preferința fiecăruia. Cu 2, 3 linguri de borș adăugat mai mult nu face rău la nimeni. Dacă se amestecă ouăle cu un pic de pătrunjel și o linguriță de delikat, ciorba va deveni mai gustoasă.

Se servește la urmă cu un ardei iute. Dacă nu vă place ardeiul iute, se poate servi și cu ceapă verde. Depinde cum vă place.

Se spală bine carnea ca să se curețe tot sângele.

Borșul trebuie fiert separat într-o crăticioară, astfel devine mai bun.

Mod de preparare

Înainte de toate, se curăță și se spală legumele de coajă și după aceea se taie cubulețe sau rondele.

Într-o oală punem carnea de vită la fiert. Se ia spuma și se dă la câine sau la pisică. Animalele de companie adoră spuma de la carne. Aceasta conține nutritienți și este foarte bună pentru animalele carnivore.

După ce este luată spuma de la carne, carnea de vită trebuie lăsată la fiert în jur de o oră sau o oră jumătate. Carnea de vită fierbe mai greu, față de pui sau porc. După ce a fiert adăugăm legumele tăiate și dăm focul un pic mai încet ca să fiarbă la foc mai lent. Când o fierbi la foc mic, ciorba va deveni mai gustoasă.

Când este aproape gata ciorba, se adaugă borșul fiert, apoi smântâna și ouăle bătute. Abia la urmă se adaugă pătrunjelul și leușteanul.

Ciorba de văcuță va ieși mai gustoasă dacă sarea se adaugă mai spre sfârșit.

Aceasta este o rețetă din carne de vită tradițional românească. Nu se poate compara cu alte ciorbe din lume. Pur românească.

O puteți servi cu ardei usturați în oțet sau cu ardei iuți cruzi. Depinde de voi și cum vă place.

Pofta bună!