Viața trebuie traită cu bune și rele

Viața trebuie traită cu bune și rele

Noi căzuseram de acord, de multă vreme, că în această perioadă exista o atmosferă deosebit de plăcută în casă. Ni se părea că este mai intimă și mai plină de iubire ca niciodată, iar între pereții ei vechi exista acum o pace nemaiîntâlnită.
Stăteam cu ochii ațintiti în tavan și mă gândeam cu lacrimi de bucurie în ochi că această casă este plină de amintiri frumoase și tot ce însemna dragoste si respect.

Chipurile dragi din inima mea

Voiam să ies afară și să stau sprijinită cu spatele de banca din curte, să închid ochii și să văd  chipurile dragi atât de vii din mintea și inima mea.
Mă tot gândeam și în același timp îmi venea să plâng că era prima aniversare pe care o voi petrece singură.

Știam că va fi o zi trista pentru mine, greu de suportat, dar trebuia să fiu tare pentru mine și să trec peste această zi cu bine și fără supărări.

Ca să reușesc asta, trebuia să caut adânc în mine, în însăși esența ființei mele, în centrul psihicul meu și acolo să găsesc resurse ascunse, o putere pe care trebuia să o am. Și tocmai această tărie de caracter și hotărârea de a lua o decizie, trebuia să fie una fermă.

Schimbarea de azi

Poate că nu aveam starea și nici cheful necesar să stau singură de aniversarea mea, dar având în vedere împrejurarile care determinaseră schimbarea din ziua de azi, stăteam destul de bine.

Trebuia sa fiu liniștită ca să îmi pot pregăti ceva pentru ziua asta. Îmi aduceam aminte că toți îmi spuneau că sunt o bună bucătăreasă și eram mereu lăudată pentru felul meu de a prepara câte ceva special pentru o aniversare și, nu numai pentru o ocazie deosebită.

În afară de sosurile pentru paste, mai ales pe baza de roșii, eu făceam toate celelalte mâncăruri mai ceva ca la restaurant. Sunt foarte mândră de mine și de talentul meu unicat, doar că azi trebuia să mănânc singură. Știam că de maine totul va intra în normal și nu aveam de ce să îmi fac griji.
Viața trebuie trăită, îmi spuneam în minte, în timp ce îmi savuram cafeaua amara.

Trebuia să mă apuc de treabă și să nu îmi mai plâng de milă. Totuși familia mă iubea, numai că eu nici nu bănuiam ce surpriză o să mă aștepte din partea lor. Am aflat ceva mai tarziu lucrul acesta.

Totul era foarte bine organizat în casa mea

Totul strălucea în casa mea, mai ales că după ce gătisem câteva preparate foarte bune, m-am apucat de curătenie și totul a ieșit extraordinar .
Ceea ce aveam de făcut astăzi credeam că va fi un pic greu, dar știam că trebuie facut, orice ar fi. Nu eram nici prima, nici ultima, care își petrecea aniversarea singură acasă.
Urma să fie o zi frumoasă, chiar dacă eram singură. Cerul era senin, fără nici un nor și deja simțeam în aer o atmosfera călduță.

Un stol de păsări mici și cafenii se ridicau spre cer, rotindu-se și învârtindu-se în aerul cețos al dimineții.

Viața trebuie traită cu bune și rele!