Toamna o poezie rece si innorata

Toamna, o poezie rece si innorata

E toamna, vantul adie, cad frunzele, pasarile canta intr-o dupa amiaza frumoasa. E timpul să ne bucurăm de lucrurile mici din viața noastră. Cu toti meritam sa avem o zi cat mai placuta si linistita.

Aranjamente de toamna

Eu, de exemplu imi place foarte mult toamna. Atat de placut este atunci cand iti faci cateva aranjamente din ceea ce natura iti daruieste. Casa astfel impodobita pare sa capete un aer cald, boem, care indeamna la visare.

Obisnuiesc ca in fiecare toamna sa ies prin parcuri atat pentru a ma relaxa, cat si pentru a aduna frunzulite, floricele, diverse fructe pe care mai apoi le aranjez in fel si chip, dupa chef si inspiratie, lucru care imi da o stare de bine, ma relaxeaza si ii face pe toti cei care imi trec pragul casei sa imi admire “operele de arta” si sa imi laude rabdarea si talentul.

Toamna, o poezie rece si innorata

M-as bucura sa aflu ca si cititorii (cititoarele) mei se relaxeaza imbinand diverse elemente din natura in aranjamente florale de toamna care sa taie respiratia privitorilor. Daca detineti poze cu asa ceva, va rog sa imi lasati in comentarii linkuri spre ele.

Va doresc sa aveti o toamna cat mai placuta si imbelsugata!

Povesti de toamna

PS: Daca toamna deja si-a intrat in drepturi, aducand cu sine vanturi reci si ploi abundente, ce ar fi daca v-ati oferi o dupa-amiaza numai pentru voi? Recomandarea mea este sa pregatiti un ceai aromat, sa va asezati in fotoliu si sa cititi una dintre povestile de toamna care mie imi este foarte draga si pe care am scris-o candva cu gandul la o persoana care astazi nu mai este printre noi.

Veteranul de razboi

Intr-o toamna pe inserat acel veteran de razboi, venit de pe front, si-a dat seama ca a pierdut totul; casa, familia, totul.. era terminat, dar cu ajutorul bunului Dumnezeu, a mers mai departe de greutatile care il cuprinse. Cu timpul a inceput sa colinde strazile, sa apeleze la toti care aveau nevoie de un ajutor in gospodarie, pentru a avea si el din ce trai, si un acoperis deasupra capului.  Dar, cum nu toate sunt bune si frumoase, intr-o dimineata iesind prin parcul care il colinda, a zarit o femeie foarte frumoasa, dar trista ca era atacata de doi insi care voiau sa o…”

Toamna, o poezie rece si innorata