O nouă poveste de dragoste

Oboseala Paulei învinsese orice prudență. Ațipi cu câțiva kilometri înainte de sosire. Robert încetini, intrigat de tăcerea și de nemișcarea ei prelungită. Se aplecă să îi vadă chipul și zâmbi: dormea… Nu se putu abține să nu o privească, ținându-și răsuflarea de teamă să nu o trezească. Era frumoasă, nespus de frumoasă… Poate mai mult acum la treizeci de ani decât la optsprezece.

Și trecuse atâta vreme de când era privat de plăcerea de a o privi cu adevarat, de a-i detalia trăsăturile fără a suscita o reacție imediată de respingere.

Despărțirea de Paula fusese prea dură pentru el

Ce idiot fusese acum zece ani. Într-un final, nu servea la nimic să regrete greșelile din trecut. Cât drum parcurs făcuse de atunci, gândi Robert în timp ce mașina lui prindea viteză. Să reușească, să lupte, să domine lumea, iată ce conta pentru el la acea vreme. Dar ceea ce fusese atunci unicul scop al existentei sale nu mai exercita acum cea mai mică fascinație asupra lui.

Tânăra pe care crezuse că e bine să o respingă, devenise o femeie pe cât de atrăgătoare pe atât de inaccesibilă.

Expresia lui Robert se înăspri. Acesta era bilanțul vieții lui? Să se fi înșelat pe toata linia? Dar Paula și el abia ieșeau din adolescență. Și ambiția care-l devora atunci era mult anterioară primele lor sărutări.

În timp ce conducea cu o mână sigură, Robert lăsă să-i alunece gândurile spre anii de copilărie.

Pentru a nu comite o greșeală, el o rupse cu Paula. Cu durere în suflet, dar ferm convins că aceasta era singura soluție rezonabilă. Pentru ea și pentru el. Despărțirea fusese mai dură decât prevăzuse, odată, departe de ea.

El, Robert, să aiba îndoieli? Imposibil. El era un om de viitor, făcut să lupte și să învingă. Dragostea Paulei fusese o capcană, o încercare. Dar el avusese curajul să o depășească pentru a merge înainte.

Gândurile lui plecau spre amintirea Paulei

Mulți ani mai târziu, Robert ajunsese să recunoască că amintirea Paulei încă îl mai urmărea. Renunțase la ea. În ziua în care afla, că tânăra femeie era celibatară, Robert hotărî să revina și să se stabilească cît mai aproape de ea. Fără ca totuși să își facă iluzii.

Era de ajuns probabil să o întâlnească o dată pe Paula pentru a ști dacă alerga după himere. Frumoasa fată cu părul negru care-i obseda memoria nu mai exista cu siguranță decât în imaginatia lui.

Dar, dacă Robert se pregătise să îndure cea mai mare decepție din viața lui, se produse contrariul. Când întâmplarea îi puse unul în prezența celuilalt, Robert simțise din plin șocul regăsirii. Ea era aceeași și totuși o alta.

Dragostea lui Robert pentru Paula era încă vie

Dar cu personalitatea și strălucirea celor treizeci de ani, o găsise împodobită cu un nou mister. Curiozitatea veni să se adauge nostalgiei. El se lăsă prins de farmecul ei. Gata să încerce din nou aventura și, să o împingă cât mai departe dorea să meargă Paula, de asta data.

Întâlnirea cu ea la cafea era tot ce și-ar fi putut dori, Robert.

O nouă poveste de dragoste

Până în prezent mai mult pierduse teren decât câștigase. În aceste condiții, putea el spera că o nouă poveste de dragoste se va lega între ei? Puțin probabil… Ea avea toate motivele să nu se încreadă în el. Poate, cu timpul să îi câștige încrederea, ar fi fost deja mult, daca avea în vedere că el a parasit-o. Și totuși ea încă îl mai iubea, deci el putea să spere într-o nouă poveste de dragoste.

O nouă poveste de dragoste
O nouă poveste de dragoste