Rodica era o arhitecta renumita si pasionata de meseria ei. O blonda frumoasa, dar rece.
In cei trei ani de cand erau impreuna, Marius nu reusise sa afle daca ea il iubeste cu adevarat

Inainte sa isi inceapa cariera de doctor, si-ar fi dorit sa isi faca ordine in viata personala si sa se insoare cu Rodica. Dar ea considera familia un nimic, pur si simplu nu voia sa se casatoreasca. Ii placea sa traiasca asa, sa fie mai libera, iar daca se casatorea cu el nu mai putea sa aiba libertatea pe care si-o dorise mereu.

El era un doctor foarte apreciat in domeniul lui, dar era foarte obosit si planuia sa isi ia un concediu ca sa poata sta impreuna cu iubita lui, Rodica. Visase de mult sa mearga cu ea intr-un loc linistit si romantic.
Atunci el se hotara sa-si petreaca concediul singur, dar totusi refuzul ei il durea. Ii daduse un ultimatum: ori se vor casatori, ori separarea.

Ea, nici nu a vrut sa auda de casatorie, asa ca si-a luat la revedere de la el si a plecat lasandu-i lui un gust amar.
Dimineata devreme, era deja pe drum, lasand in urma orasul si iubita lui, plecand la singurii prieteni dragi la mosia lor. La ferma lor locuia o prietena de a lor ( Maria), care era studenta la facultatea de medicina.
Era o domnisoara foarte placuta la vorba si frumoasa la chip, incat Marius de cum o zarise, parca inima lui o luase razna si imediat s-a gandit ca ea poate va fi femeia care o va inlocui pe Rodica.

Imediat ce s-au vazut, Marius si Maria, au inceput sa vorbeasca tot felul de lucruri, mai ales despre medicina, un lucru ce il aveau in comun. Stand amandoi pe o banca de lemn si uitandu-se unul la celalalt, ea ii zambi suav si incepura sa se sarute, uitand de tot si de toate, parca in momentele alea doar ei doi existau. Se placeau foarte mult si cu cat petreceau mai mult timp impreuna cu atat parca nu se mai puteau desparti.
Dupa vreo doua saptamani, deja stiau ca vor face tot posibilul sa ramana impreuna, dar el se tot gandea cum sa plece amandoi spre orasul unde locuia, stiind ca acolo locuia si Rodica si, amintirea ei il invada ca o durere amara si uitata.
Tocmai se intorsese din concediu si gasise casa goala, fosta lui iubita plecand de acolo si lasand numai amaraciune in urma ei. Trebuia totusi sa se simta bine si cu cine se putea simti mai bine decat cu Maria? Insa toate acestea nu il consolau in problema incheierii relatiei cu Rodica.
In inocenta ei, Maria ii povestea aproape in fiecare zi cat de destept, nemaipomenit era profesorul ei de medicina de la facultate, pe care ea il admira foarte mult. Si, intr-o zi primind o invitatie la o petrecere chiar din partea profesorului, imediat s-a decis sa se duca cu iubitul ei.

In seara aceea la ora opt ajunsesera la petrecerea unde profesorul era insotit de o femeie superba si eleganta. Dar, atunci cand Marius privise inspre ei a avut un soc si parca nu putea sa isi revina de emotiile care il cuprinsera.

Era chiar, Rodica, care nu stia cum sa isi ceara scuze din priviri, asa de rau s-a simtit cand l-a vazut pe Marius acolo la petrecere.
Dar, el totusi rasufla usurat ca isi gasise si Rodica pe cineva si era fericita. Era deci liber, putea sa o iubeasca pe Maria la nesfarsit.
Peste doua luni se hotarasera sa se casatoreasca fara sa ii fie frica ca va fi refuzat ca atunci cand l-a parasit Rodica.