Ce suntem noi fara albine? Am fi o specie pe cale de disparitie de pe fata pamantului.

Ce este o albina?

Cu totii stim ca micuta insecta care are dungi negre pe abdomen si un ac cu ajutorul caruia care incearca sa se protejeze. Aceasta aduna polenul florilor pe picioare si in acest mod il transporta la stup. Dar, cati dintre voi stiu ca albinele sunt raspandite pe intreg globul pamantesc, cu exceptia zonelor foarte inalte ale regiunilor polare si a micilor insule oceanice.

Multi oameni nu isi dau seama care este rolul albinele in viata noastra si ca nu am mai fi daca ele ar disparea. De aceea este important sa avem grija de ceea ce plantam in jurul nostru si de felul in care hranim si ingrijim albinele, caci datorita lor specia umana supravietuieste pe aceasta planeta.
Pe pamant sunt cunoscute aproximativ 20.000 de specii de albine si cea mai cunoscuta dintre ele este albina europeana ( Apis mellifera).
Stiati ca numarul albinelor lucratoare dintr-un stup iese pe timpul primaverii de circa 15000- 20000, iar pe timpul verii poate ajunge pana la 60000?
Albinele lucratoare sunt probabil unele dintre cele mai harnice fiinte care traiesc pe pamant:
Ele culeg polenul si nectarul, prelucreaza si apoi depoziteaza produsele pe care le-au cules, hranesc si au grija de puietul din stup, protejeaza matca si stupul. In plus, fac permanent curatenie in stup si il ventileaza. Din pacate, daca albina inteapa un om sau un animal, aceasta moare din cauza ca acul ramane infipt in piele si, odata cu el, se rupe si o parte din tubul digestiv al albinei.

Pentru apicultori este floare la ureche cresterea si ingrijirea albinelor, dar pentru mine o nestiutoare in caz, este foarte greu sa stiu cu ce se hranesc albinele sau ce tratamente pot lua. Impinsa de curiozitate despre tot ce inseamna albine am inceput sa caut pe internet cu ce se hranesc albinele. Bine-nteles ca am gasit pe acest site apis-blaj.ro  cu hrana albine Ultra Bee Premium hrana proteica albine- 4.5 kg, produs care este format din vitamine si minerale care sunt benefice pentru dezvoltarea albinelor.

Pe acest site complex am gasit hrana albine si pot spune ca doar cu un click aici poti gasi tot ce te intereseaza despre produsele lor.

 

Mai este Turta Api- Vit proteic, 1kg  care este hrana ideala plina de nutrienti necesari familiilor de albine in perioade grele.

Majoritatea albinelor folosesc polen si nectar ca sursa de hrana. Albinele muncitoare aduna atat polenul cat si nectarul din flori pentru a se hrani cu larvele si alti membri ai coloniei. Nectarul este un lichid dulce produs de flori pentru a atrage albinele.

Cum sa hranesti albinele? Puteți utiliza o varietate de tipuri de hrănitori pentru a vă hrăni albinele, trebuie doar să vă asigurați că tipul pe care îl alegeți este adecvat climei și nevoilor albinelor dvs.

Una dintre considerații când hrăniți albinele este dacă doriți să stimulați producția de puiet. Unele forme de furaje stimulează mai mult decât altele: de exemplu, zahărul granulat nu se datorează conținutului său mai mic de apă. Alimentați numai cât este necesar. Supraalimentarea poate stimula albinele să roade sau să producă excesiv.

Se spune ca atunci cand sunt hranite sanatos, albinele pot avea sistemul lor de sanatate mult mai pregatit pentru a avea propriile mecanisme de aparare.

Albinele sunt vitale pentru un mediu sănătos și o economie sănătoasă. Sunt, de asemenea, simple insecte mici și frumoase.  Albinele sunt perfect adaptate pentru polenizare, ajutând plantele să crească, să crească și să producă hrană. Aceștia fac acest lucru prin transferul polenului între plantele cu flori și astfel păstrează ciclul vieții întorcându-se.

Albinele solitare tind să cuibărească singure, după cum sugerează și numele. Fiecare femelă își construiește și își asigură propriul cuib cu mâncare.

In general, cresterea albinelor este o munca care trebuie sa fie organizata bine si sa ai multa rabdare. De obicei, apicultorul trebuie sa isi tina o evidenta a activitatii a familiilor de albine, deoarece daca nu sunt intretinute bine poate duce la pierderea stupilor.

Datorită albinelor ne putem bucura de o serie de alimente, de la mere și pere, până la cafea și vanilie.

Pentru cei care vor sa isi inceapa o afacere cu apicultura si despre cresterea albinelor pe site-ul apis-blaj.ro pot gasi informatii si produse la cele mai bune preturi.