Este minunat sa fii student, mai ales cand alegi o universitate care iti place si ai norocul sa iti alegi domeniul care te reprezinta.
Sa ai o sansa sa gasesti o universitate unde se ofera burse de studenti, este ceva nemaipomenit de bine pentru orice student. Trebuie sa tii cont si de faptul cand vei termina de absolvit facultatea sa gasesti  un loc de munca care sa te motiveze, sa te avantajeze.
Cand beneficiezi de burse pentru studenti trebuie sa fii bucuros, mai ales ca asta te motiveaza sa inveti mai mult, dar te poti simti foarte bine cand mergi la facultate, mai ales ca asa devii cineva important in viata.
Cand esti aproape sa termini liceul trebuie sa te gandesti care sunt preferintele tale, ce materie iti placea cel mai mult si asta te va avantaja foarte mult in facultatea pe care ti-o vei alege. In primul rand trebuie sa te hotarasti daca vrei sa ramai in tara, ce domeniu iti vei alege, mai ales ca sunt unele universitati care au acelasi plan de invatamant, aceleasi teorii de baza.
Poti vizita cat mai multe universitati, acolo sunt reprezentanti care te pot indruma sa iti alegi un domeniu bun si, poate asa iti vei indeplini visul.
Daca ai terminat liceul si ai luat bacalaureatul  si, vrei sa iti continui studiile, vrei sa obtii o calificare in domeniul pe care ti l-ai ales,  cel mai bine ar fi sa cauti informatii despre universitati, ceva sa te ajute pentru un viitor mai stralucit.
Majoritatea liceenilor se intreaba ce vor deveni dupa terminarea liceului, pe ce drum sa porneasca sa ajunga ceva in viata asta grea, sa aleaga ceva bun pentru ei. Si daca gasesc o universitate buna, dupa aceea sa isi gaseasca si un loc de munca in specialitatea lor.
Nimic nu este dificil pana aici, dar trebuie sa fie foarte atenti ce isi vor alege daca vor sa devina persoane de succes.
Sunt multi oameni de succes care la inceput au esuat, dar intr-un final au reusit sa faca tot ce si-au propus, mai ales ca au avut multe optiuni.
Diversitatea domeniilor de studiu existente atât la noi în țară cât și în străinătate, determină o și mai mare confuzie în rândul tinerilor absolvenți de liceu, atunci când vine momentul de a decide care este ramura educațională pe care aceștia ar dori sa o urmeze spre a-și aprofunda cunoștințele dobândite în liceu.