Tocăniță de cartofi cu carne de porc – rețeta

Nu am mai gătit de mult tocăniță de cartofi. Mie și familiei mele ne place mult această mâncare țărănească. Tocăniță de cartofi cu carne de porc – rețeta

Am să las rețeta aici ca să vă ajute în a pregăti această mâncare.

Ingrediente pentru tocănița de cartofi cu carne de porc

1kg carne de porc (de preferat piept de porc sau pulpă)

1kg de cartofi

1ardei gras

2, 3 cepe potrivite

1morcov

1cutie roșii în bulion

sare, piper

un pic de pătrunjel

Sfaturi și trucuri

Tocănița de cartofi iese mult mai aromată dacă adăugați un ardei capia.

Cartoful este o legumă care absoarbe mult mai multă sare decât alte alimente. Din acest motiv, este recomandat să puneți puțin mai multă sare la tocăniță.

Mâncarea de cartofi nu are aspect și arome dacă nu adăugați mărar, pătrunjel și cimbru.

Serviți întotdeauna cu murături.

Mod de preparare – Rețeta din tocanita de cartofi

Carnea de porc se poate fierbe sau praji, dar părerea mea că este mai bună dacă este prăjită un pic înainte și adăugată în mâncare. Poți alege să faci tocăniță de cartofi cu carne de porc din pulpă sau spate sau chiar din piept de porc.

Am călit ceapa cu cartofii cam 10 minute în tigaie. Carnea am adăugat-o în oală și am prăjit-o circa 15min, după aceea am adăugat ceapa cu cartofii căliți.

După ce au fost călite am adăugat apa și le-am fiert aproximativ o jumătate de oră. Din când în când scoteam câte un cartof sa-l verific dacă sa fiert. Când cartofii au fost bine fierți, am adăugat bulionul si sarea. Am lăsat să fiarbă circa 5 minute, după care am adăugat verdețurile. Am stins focul.

Această rețetă de tocăniță de cartofi  se servește cât mai caldă și este foarte gustoasă dacă aveți alături câteva murături.

Tocăniță de cartofi cu carne de porc - rețeta

Poate vă interesează și rețeta de ciorbă din oase de porc ca la mama acasă.