Dimineata este rece si parca nu se vede nici un strop de soare pe cer. Este o zi in care trebuie sa fac cate ceva prin casa, dar inca nu stiu cu ce sa incep. Ar trebui sa fac putina curatenie la biroul meu de acasa, sa aranjez lucrurile ca sa fie ordine si disciplina :))). Dar eu ce fac? Prima data am inceput sa raspund unor mailuri primite acum ceva timp (scuze celor care mi le-au trimis si carora le-am raspuns un pic mai tarziu), dupa aceea incep sa citesc vreo cateva articole dintr-un blog al unei fete deosebite. Mi-a acaparat atentia cu totul o povestioara despre o studenta care a inceput sa scrie cate un pic in fiecare zi pe blogul pe care si-l facuse de curand, dupa aia, fascinata de ce scria in fiecare zi, a inceput sa scrie tot mai mult, uitand ca ii e foame sau sete, uitand chiar si vremea de afara, dorindu-si sa devina cat mai buna in ceea ce facea. Era foarte increzatoare in proprile ei forte, incerca sa dea tot ce e mai bun din ea si mai frumos, totul era spre bine.

Asta e inceputul diminetii, plin de descrieri despre o fata draga mie. Acum pornesc mai departe, imi fac o mie de planuri, ma uit un pic pe fereastra si vad ca a aparut soarele din nori, este timpul perfect pentru a face cate ceva prin casa, dar nu inainte sa beau o cafea calda. 

Planul meu de astazi este sa ma bucur de aceasta noua zi si sa o fac cat mai interesanta din toate punctele de vedere. Planurile mele de astazi pot deveni o sursa a bucuriei de a trai. Mai exact, fac planuri pentru a ma asigura ca ce se va intampla este, intr-o oarecare masura, in controlul meu.

Sincer, nu imi fac planuri pe o perioada mai lunga, fiecare zi vine cu provocarile ei, cu bucuriile ei, dar si cu cateva suparari care te pot ingrijora, de aceea nu ma ingrijorez pentru ziua de maine si fac planuri doar pentru azi.

Ca sa imi fac curaj si sa pot sa imi indeplinesc ceea ce mi-am propus, am inceput sa scriu ceea ce ma face sa ma simt cel mai bine. Cum ar spune cineva: lasa, e timp o zi intreaga sa faci tot ce ti-ai propus.

Eu stiu o vorba: Planurile trebuie facute de dimineata ca sa se poata si indeplini, dar se pot face si seara ca sa fie mai bune dimineata :))).

In acest moment nu fac altceva decat sa ma gandesc ca traiesc in prezent, nicidecum in viitor, nu poti stii ce va fi pana maine dimineata, sau chiar peste cinci minute. Clar este ca planurile mele de astazi trebuie sa fie indeplinite cu drag si spor, dar mai ales ca mi-am amintit ca vreau sa fac o prajitura cu fructe, asadar o asez intre planurile mele de astazi.

Va pot spune ca ceea ce mi-am propus azi sper sa nu fie intrerupt de nimic.

Pentru voi, cu drag din partea mea, acest buchet de floricele.