Ce am facut cand am vizitat orasul Busteni

Se intampla intr-o zi frumoasa de primavara. Ciripitul pasarelelor si murmurul apei curgatoare se auzeau foarte clar de pe balconasul din camera pe care o inchiriasem la munte.  Simteam ca traiesc, oaza cea verde cu muschi era o priveliste care imi taia respiratia. Tin minte si acum cat de frumoasa si palpitanta a fost vacanta mea la munte. Eram hotarata ca la intoarcere, in geanta mea sa fie macar cateva suveniruri din acel loc minunat.

Primul meu gand a fost sa ajung la Manastirea Caraiman, sa imi pot lua si eu ceva si sa raman cu o amintire frumoasa, dar si sa vad cum este cea mai interesanta manastire din Busteni. Era pentru prima data cand vizitam acea manastire plina de mister si fermecatoare. Inauntru erau niste picturi foarte frumoase, dar mai ales cand te apropiai de icoane puteai sa simti puterea divina.

De la acea manastire mi-am cumparat o bratara foarte frumoasa si sper ca urmatoarea plimbare acolo sa imi pot cumpara cat mai multe obiecte artizanale. Bine-nteles ca din acest oras frumos am cumparat cateva suveniruri, sunt topita dupa ele, de aceea am tot zis cand o sa ma intorc o sa am in geanta si cateva obiecte frumoase.

Era acolo un iaz unde oamenii aruncau bani pentru sanatate, fericire si prosperitate. Cand paseai in afara manastirii puteai sa vezi cateva animalute care mai de care mai blanda. Te lasau sa le mangai si sa le dai un biscuit.

Busteniul e plin cu tarabe si magazine incarcate de suveniruri, de costume populare, de cergi. Nu stiu ce m-a incantat mai mult, ca toate erau foarte atragatoare si te imbia sa le cumperi. Acolo am vazut doua manechine imbracate in straie artizanale care iti atrageau privirea de cum paseai in acest magazin de articole artizanale.

Nu puteam sa lipsesc nici de la Cascada Urlatoare. Locul acesta este ceva de vis, vin oameni din toate partile, pentru a face poze langa acea cascada, dar mai ales sa se bucure de sunetul produs de ea.

Dupa ce am vizitat tot ce era frumos am intrat undeva sa mananc si am nimerit o pizza buna, aerul curat de acolo ma indemna sa servesc cate ceva. Dar mai ales placinta cu branza si stafide nu putea trece neobservata de la tejghea, parca imi facea cu ochiul sa o iau, era calda si cu un miros imbietor de nu puteai sa pleci de acolo fara sa o cumperi.

Acest oras nu este prea mare, dar poti vedea lucruri foarte atragatoare, poti servi ceva bun de mancare, dar mai ales poti respira aerul curat de munte. Si, bine-nteles poti gasi tot felul de obiecte artizanale care sa iti incante privirea si sa le cumperi ca sa ramai cu amintiri de acolo.

Gazda unde am poposit noi a fost foarte atenta sa ne serveasca cu tot ce era mai bun, dar si sa ne spuna ce putem sa vizitam in acest oras frumos.

Pot spune ca am avut o zi fermecatoare din toate punctele de vedere si sper sa ajung iar in vara aceasta. Bine-nteles, cand o scapam de pandemie.

As vrea sa va arat cateva poze de acolo. Sper sa va placa, asa cum mi-au placut si mie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns