Ce am făcut când am vizitat orașul Bușteni

Ce am făcut când am vizitat orașul Bușteni

Se întâmpla într-o zi frumoasă de primavară. Ciripitul păsărelelor și murmurul apei curgătoare se auzeau foarte clar de pe balconașul din camera pe care o închiriasem la munte.  Simțeam că trăiesc, oaza cea verde cu mușchi era o priveliște care îmi tăia respirația. Țin minte și acum cât de frumoasă și palpitantă a fost vacanța mea la munte. Eram hotărâtă ca la întoarcere, în geanta mea să fie măcar câteva suveniruri din acel loc minunat.

Mânăstirea Caraiman plină de mister și fermecătoare

Primul meu gând a fost să ajung la Mânăstirea Caraiman, să îmi pot lua și eu ceva ca să rămân cu o amintire frumoasă, dar și să văd cum este cea mai interesantă mănăstire din Bușteni. Era pentru prima dată când vizitam acea mănăstire plină de mister și fermecătoare. Înăuntru erau niște picturi foarte frumoase dar mai ales când te apropiai de icoane puteai să simți puterea divină.

Din mănăstirea Caraiman mi-am cumpărat o brățară foarte frumoasă și sper că următoarea mea plimbare acolo să îmi pot cumpăra cît mai multe obiecte artizanale. Bine-nțeles că din acest oraș frumos mi-am cumparat câteva suveniruri, pot spune că sunt topita dupa ele. De aceea am tot zis când o să mă întorc acolo din geanta mea nu o să lipsească câteva obiecte frumoase.

Era acolo un iaz unde oamenii aruncau bani pentru sănătate, fericire și prosperitate. Când pășeai în afara mănăstirii puteai să vezi câteva animăluțe foarte blânde. Te lăsau să le mângâi și să le dai un biscuit.

Bușteniul e plin cu tarabe și magazine încărcate de suveniruri

Bușteniul e plin cu tarabe și magazine încărcate de suveniruri, de costume populare, de cergi. Nu știu ce m-a încântat mai mult, că toate erau foarte atrăgătoare și te îmbia să le cumperi. Acolo am văzut două manechine îmbrăcate în straie artizanale care îți atrăgeau privirea de cum pășeai în acel magazin de articole artizanale.

Nu puteam să lipsesc nici de la Cascada Urlătoare. Locul acela este ceva de vis, vin oameni din toate părtile, pentru a face poze lânga acea cascadă, dar mai ales să se bucure de sunetul produs de ea.

Plăcinta cu brănză și stafide

După ce am vizitat tot ce era frumos am intrat undeva să mănânc și am nimerit o pizza bună, aerul curat de acolo mă îndemna să servesc câte ceva. Dar mai ales plăcinta cu brânză și stafide nu putea trece neobservată de la tejghea, parcă îmi făcea cu ochiul să o cumpăr, era caldă și cu un miros îmbietor.

Acest oraș nu este prea mare, dar poți vedea lucruri foarte atrăgătoare, poți servi ceva bun de mâncare, dar mai ales poți respira aerul curat de munte. Și, bine-nțeles, poți găsi tot felul de obiecte artizanale care să îți încânte privirea și să le cumperi ca să rămai cu amintiri de acolo.

Gazda unde am poposit noi a fost foarte atentă să ne servească cu tot ce era mai bun, dar și să ne spună ce putem să vizitam în acel oraș frumos.

Pot spune că am avut o zi frumoasă din toate punctele de vedere și sper ca pe viitor să mai am timp să ajung acolo.

Aș vrea să vă arăt câteva poze de acolo. Sper să vă placa așa cum mi-au plăcut și mie.