Fiecare persoană își atinge smartphone-ul de sute de ori pe zi, arată datele statistice. Având în vedere acest lucru, nu este deloc surprinzător faptul că ele pot adăposti o mulțime de bacterii și germeni. Unii experți chiar susțin că pe telefoanele mobile se găsesc de 10 ori mai mulți microbi decât pe un vas de toaletă.

Și, din păcate, gama produselor care pot fi folosite pentru igienizarea lor este limitată. Cele de ultimă generație au ecrane și componente sensibile care pot fi ușor distruse prin pulverizarea obișnuitelor soluții de curățare.

Producătorii device-urilor susțin că chimicalele din dezinfectanții de uz casnic și din săpun pot deteriora așa numitul “oleophobic coating”, un strat conceput pentru a proteja ecranele de zgârieturi, urme de grăsime și umiditate.

Compania Apple spune că ar trebui evitate produsele de curățare și materialele abrazive care pot face displayul mai vulnerabil la zgârieturi prin distrugerea particulei protectoare. De asemenea, și Samsung sugerează utilizatorilor Galaxy să nu folosească dezinfectanți cu substanțe chimice puternice pentru igienizarea device-urilor.

Deci, cum îl poți menține telefonul curat? Iată câteva alternative:

Telefoanele vor fi întotdeauna unul dintre adăposturile preferate ale bacteriilor, lucru cauzat în mare parte de faptul că majoritatea posesorilor își duc smartphone-urile peste tot cu ei, inclusiv în baie, unde are loc cea mai mare contaminare. Cu toate că specialiștii recomandă ținerea lui într-o husă, acest lucru poate fi o povară pentru unii utilizatori.

Așadar, dacă și ție îți este imposibil să faci acest lucru, nu rămâne decât să-ți cureți mobilul des. Instrucțiunile mariilor companii în acest sens sunt clare: nu trebuie să folosești spray-uri cu aerosoli, înălbitori sau agenți abrazivi și nici să pulverizezi soluțiile de curățare direct pe telefon.

Înainte de igienizare, asigură-te că ai deconectat mobilul de la toate sursele de alimentare. Apoi, aplică substanța pe cârpă și doar șterge ușor, încât să eviți deteriorarea ecranului sau a ramelor.

De asemenea, poți folosi șervetele care conțin alcool izopropilic 70% sau produse create special pentru igienizarea delicată a device-urilor. Din păcate, utilizarea acestora pe husele sau accesoriile din piele nu este recomandată. 

Doar cele din plastic sau policarbonat pot fi dezinfectate folosind produse de acest gen. Dacă nu ai deja una, alege o husă împotriva șocurilor pentru OnePlus ori potrivită modelului tău de smartphone, și ține germenii departe, curățând-o zilnic de minimum două ori.

Dacă nu reușești să faci asta, încearcă să ții device-ul departe de ochi, nas și gura pentru a evita contaminarea cu virusurile aflate pe el. De asemenea, evită să îți atingi fața și spală-ți des mâinile timp de cel puțin 20 de secunde pentru a elimina toți microbii. După aceea, ca să te asiguri că nu a mai rămas niciunul, aplică un gel anti-bacterian cu care să masezi mâinile timp de aproximativ jumătate de minut.

Sursa foto: Shutterstock.com