Ciorba de pui acrita cu bors de casa

Ciorba de pui acrita cu bors de casa este favorita mea, de aceea am ales sa o gatesc si sa fac cunoscuta si pe  acest blog reteta mea. Poti face ciorba de pui si din copane, mie una imi place foarte mult combinatia, desi mama mea a gatit intotdeauna ciorba din diverse alte parti ale puiului. Nu vreau sa para ca ma laud, insa toata familia mea mananca cu mare placere aceasta ciorba si intotdeauna cand avem musafiri primesc o multime de laude datorita faptului ca fac cele mai gustoase ciorbe, fie ele de pui acrite cu bors de casa, de vacuta, de perisoare, de burta…

Se poate pune si smantana la aceasta ciorba, fiecare dupa gust – cate bordeie, atatea obiceiuri. Eu, de exemplu, ador ciorba de pui cu smantana. Iata si reteta de ciorba de pui acrita cu bors facut in casa.

Ingrediente:

4 pulpe

2,3 cartofi

2 morcovi

1 telina

1 pastarnac

2,3 cepe potrivite

sare dupa gust

1/2 l bors

2 oua

2 ardei grasi

patrunjel

leustean

Punem la fiert pulpele, luam spuma, si lasam apa in care este carnea vreo 20 min sa fiarba. Apoi adaugam legumele bine curatate, spalate si taiate. Le oferim si lor timp sa fiarba – aproximativ o ora. Atunci cand consideram ca sunt gata, adaugam bulionul.  Se bat 2 oua cu un pic de delicat, se adauga in ciorba de pui si atunci turnam si borsul.

Nu trebuie sa lipseasca patrunjel si leustean. Se sareaza dupa gust. Se lasa sa clocoteasca cateva minute si se stinge focul.

Pofta buna!

Ciorba de pui acrita cu bors de casa este potrivita atat pentru persoanele sanatoase care doresc sa manance preparate gustoase, cat si pentru copii si varstnici sau chiar pentru persoane cu probleme medicale (desigur, se va cere sfatul medicului).

Distribuie

One comment

Lasă un răspuns