Să recunoaștem, timpurile moderne au schimbat semnificativ modul în care locuim. Dimensiunile apartamentelor în care trăim nu mai permit tuturor luxul de a se bucura de o grădină luxuriantă pe balcon. Cei mai mulți dintre noi sunt nevoiți să se mulțumească cu un spațiu exterior redus, ceea ce atrage, inevitabil, o lipsă de interes în ceea ce privește decorarea acestora.

Cu toate acestea, nu trebuie să ignorăm niciun fel de spațiu pe care îl avem la dispoziție! Cu o ghirlandă luminoasă, câteva ghivece de flori și mobilierul potrivit, orice spațiu poate fi transformat într-un loc în care să te relaxezi și să te bucuri de natură. În rândurile următoare, voi prezenta cinci sfaturi pentru a aranja cât mai intim un balcon nu prea spațios!

Aranjează decorațiunile pe verticală

Nu ai suficient spațiu pentru plante și ornamente în balcon? Nu-i nimic, aranjează totul vertical, montând suporturi pe pereți! Cumpără plante mai mici și agață-le pe perete! Pentru un efect puternic, de luminozitate, caută plante colorate sau care înfloresc în moduri inedite.

Mobila pliabilă – cea mai bună soluție

Spațiul redus nu este neapărat o limită – îl putem interpreta ca pe o invitație la a ne folosi creativitatea! Un balcon mic nu ne va permite și să expunem o tonă de piese de mobilier și să ne și mișcăm în voie. Așadar, trebuie să găsim soluțiile eficiente.

Și cea mai bună soluție este mobila pliabilă. O poți deschide ori de câte ori vrei să te așezi și să servești un ceai în timp ce privești apusul. În rest, poate sta închisă, ca să poți folosi acel spațiu la ce mai ai nevoie. Mobila pliabilă poate include o măsuță și niște scaune, în funcție de numărul persoanelor care folosesc balconul!

Tavanul – un loc perfect pentru ghirlande luminoase

Poți folosi tavanul balconului tău într-un mod creativ, în loc de o abordare utilitaristă. Un bec de grădină sau chiar o ghirlandă luminoasă pentru terasă vor transforma iluminatul într-un detaliu elegant și atractiv. Poți să faci și mixuri interesante, în care „împletești” ghirlandele cu florile de pe perete. Sau să atârni florile printre becurile ghirlandei. Tocmai pentru că este un spațiu pe care nu îl folosești pentru necesități, este momentul să-ți exprimi frivolitatea!

Culorile creează atmosfera

Culorile sunt un detaliu important pentru un spațiu redus. Dar asigură-te că le potrivești într-o manieră complementară și că nu exagerezi! De exemplu, peretele pe care cade lumina soarelui poate fi vopsit într-un galben pal. Astfel, tot spațiul se va lumina și va reflecta lumina soarelui. Ghivecele plantelor pot fi un alt loc în care să experimentezi tot felul de culori!

Trucuri cu oglinzi – nu magice, ci decorative

Oglinzile sunt parte din viața noastră de zi cu zi. Dar de ce să le rezumăm utilitatea doar la a ne asigura că nu plecăm cu părul în cinci direcții atunci când plecăm de acasă? Le putem găsi o utilitate mult mai neobișnuită.

Vrei să dai impresia de spațiu balconului tău? Pune o oglindă pe un perete lateral. Locul va părea de două ori mai mare! În plus, cu o ramă potrivită, vei da întregului loc un plus de stil.