Alegerea de a construi si intretine un server este uneori o provocare prea mare sau inutila pentru companiile mici si mijlocii. Datorita acestei nevoi s-au dezvoltat o multitudine de companii care ofera servicii de hosting. Asta te va scuti de foarte multe griji, mai ales ca pretul este accesibil. Totusi, cu o asemenea multitudine de oferte, uneori este foarte greu sa alegi. De aceea, mai jos, vei gasi toate informatiile necesare pentru a face alegerea corecta cu privire la serviciile de webhosting potrivite pentru tine.

Servere Dedicate sau Gazduire Cloud
Atat serverele dedicate cat si cele Cloud pot sprijini absolut orice nevoie fie ca este aplicatie sau serviciu. Diferenta dintre cele doua platforme este data doar de nevoile specifice ale fiecarui client. Majoritatea firmelor, cum poti obeserva aici, ofera ambele tipuri de servicii si asistenta pentru a te indruma catre cea mai buna alegere pentru tine. Alegerea potrivita poate reduce semnificativ costurile si imbunatati flexibilitatea si performanta afacerii tale.

Ambele platforme ofera un mediu de stocare complet, folosind exact aceleasi instrumente si functioneaza cu acelasi software. Iata cateva detalii despre fiecare.
Cloud :
• Este o platforma de server virtualizat
• Cuprinde mai multe servere fizice intr-un centru de date securizat unde, fiecare dintre ele gazduind un numar mare de servere virtuale.
• Aceste servere virtuale pot fi deschise si inchise cu mare usurinta in functie de nevoi.
• Totusi, aceasta platforma poate fi putin prea complicata in flexibilitatea sa pentru unele companii, avand nevoie de un cloud de gestiune.
• Avantajul major al acestei platforme este acela ca ofera o infrastructura efectiv inepuizabila.
Serverele Dedicate:
• Spre deosebire de Cloud, toate resursele unei platforme dedicate sunt puse la dispozitia clientului.
• Clientul isi poate personalize serverul alegand RAM-ul, procesorul si capacitatea de stocare de care compania sa are nevoie.
• Este cea mai puternica gazduire cu un singur server existent.
• Ofera mult mai putina flexibilitate decat serverele Cloud, dar mult mai multa performanta.
De asemenea, companiile mici si medii care nu vor sa-si construiasca un server propriu pot citi pe https://www.pidginhost.com/ro/colocare-servere/ mai multe despre colocare. Aceasta poate fi solutia perfecta pentru ele!
Siguranta datelor
Acum ca au fost prezentate diferentele majore dintre cele doua tipuri principale de platforme, este timpul sa fie adusa in discutie o problema foarte sensibila pentru majoritatea clientilor. Siguranta datelor. Acest lucru este prioritar mai ales in cazul magazinelor online si al altor site-uri care au integrat un sistem financiar pentru plati online. Aceste site-uri trebuie sa aiba siguranta ca atat datele lor, cat si datele clientilor lor nu vor fi accesibile nimanui si ca absolut toate platile pentru produse sau servicii sunt protejate.

Cele mai sigure conturi sunt protejate cu un sistem de securitate SSL (Secure Sockets Layer). Acest protocol de securitate creeaza un algoritm de chei specific si unic de fiecare data cand un utilizator interactioneaza cu website-ul. Aceasta metoda de criptare este la ora actuala cea mai buna si utilizata pentru business-urile online. Desi in mod normal un certificate SSL de 128 biti este mai mult decat sufficient pentru protectia datelor tale si ale clientilor tai, poti opta pentru un certificate SSL de pana la 256 de biti. Indiferent ce pachet ai alege, site-ul tau va fi protejat de fenomenul numit “phishing” si de asemenea va oferi credibilitate sporita in ochii clientilor care se vor simti protejati.
Sfaturi finale
Am lasat cateva dintre cele mai importante probleme la final. Unul dintre acestea este “up-time-ul”. Acesta este perioada de timp online pe care firma de webhosting ti-o garanteaza pentru serverul tau. Cu cat perioada este mai mare cu atat este mai bine. Nu ai dori ca intr-o zi de trafic maxim, serverul sa cada si sa nu poti accesa datele de pe server. In general majoritatea companiilor de webhosting garanteaza un up-time de 97%, restul de 3% fiind timpul necesar lor sa execute lucrari de upgrade sau mentenanta.

Ultima problema pe care ar trebui sa o luati in considerare este “serviciul de relatii cu clientii”. Desi toate firmele de webhosting au personal pregatit sa intimpine orice problema, este reconfortant sa stiti ca puteti cere ajutor sau informatii repede, usor si de preferat 24/24.