Traditia martisorului este foarte veche si consta in mici cadouri simbolice, primite, de obicei, de catre femei, de la barbati. Acestea se ofera la inceputul lunii martie si sunt vestitori ai primaverii, ai prosperitatii si ai norocului. Insa, de-a lungul anilor, au existat si martisoare oferite femeilor de catre… alte femei! Desi, in mod obisnuit, traditia spune altceva, reprezentantele sexului feminin considera ca este un gest frumos, de pretuire, pe care il pot face fata de o persoana la care tin.

Uite cui ii poti oferi martisor, desi esti femeie:

 

  • Mamei si bunicilor tale

 

Pentru cea care ti-a dat viata merita, cu siguranta, sa incalci traditia! La fel si pentru persoanele care te-au crescut si au avut grija de tine, precum bunicile tale. Este un gest frumos, care le va bucura cu siguranta. Ce mod mai bun de a le ura o primavara superba exista decat prin intermediul martisorului? Daca nu ai apucat inca sa cumperi, pentru 1 Martie martisoarele de la Melimelo sunt cea mai buna varianta. Gasesti foarte multe modele din care poti alege ceva pe gustul tuturor!

 

  • Fiicei tale

 

Cumparandu-i fetei ceva simbolic la inceputul primaverii, in fiecare an, vei stabili cu aceasta o traditie numai a voastra pe care o veti pretui, impreuna, de-a lungul timpului. Daca iti doresti ceva mai special, incearca cele mai noi modele de cercei  de la MeliMelo, la care poti adauga clasicul snur alb-rosu si ii transformi in cele mai cool martisoare!

 

  • Cele mai bune prietene

 

Ofera-i celei mai bune prietene un martisor pentru a te asigura ca va intampina noul anotimp cu zambetul pe buze! Fie ca ii oferi o bratara, un pandantiv sau clasica brosa, exista, in zilele de azi, foarte multe modele care pot multumi pe toata lumea.

 

  • Si altor femei dragi tie

 

Fie ca este vorba de o verisoara, matusa, colega de birou, daca simti ca iti doresti sa le oferi martisoare, o poti face! Alege dintre modelele traditionale, precum cosarul, trifoiul cu patru foi si potcoava sau modelele moderne, ce consideri ca se potriveste pentru fiecare in parte si ofera bucurie prin micile bijuterii simbolice.

In afara de martisoare, poti oferi persoanelor dragi si flori specifice primaverii: ghiocei, zambile sau lalele. Nu uita de snurul alb-rosu, care poarta adevarata semnificatie a martisorului. Acesta se poarta pe durata lunii martie, si, in unele parti ale tarii, la sfasitul lunii, se agata intr-un pom fructifer, pentru a atrage prosperitatea noului an. Primavara aceasta nu tine cont de clisee si daruieste martisoare persoanelor apropiate, iar in felul asta, le vei bucura si le vei aduce zambetul pe buze!