Cu totii iubim Craciunul, care este cea mai importanta sarbatoare din tot anul, cand, pe data de 25 Decembrie sarbatorim Nasterea Domnului (nasterea lui Iisus Hristos), iar cu aceasta ocazie vreau sa va urez “Craciun Fericit“.

Abia astept sa imi bata la usa copilasii cu magicul colind “steaua”, asta incepand de astazi, prima zi de Craciun, pana la Boboteaza.

Iubesc cel mai popular lucru de Craciun, bradul, care imi imbuneaza casa si imi emana o stare linistitoare si placuta. Voi stiati ca bradul impodobit mai este folosit la nunti, si precede venirea alaiului mirelui la casa miresei?

Stiati ca obiceiul impodobirii bradului de Craciun isi trage originile de la popoarele germanice si ca s-a raspandit in toata lumea dupa Primul Razboi Mondial?

Toti copiii il asteapta cu nerabdare in fiecare an in noaptea de Craciun, pe 24 spre 25 Decembrie, pe batranelul om, imbracat in rosu, cu barba lunga si alba, care vine cu acea sanie trasa de renii lui si le pune incet tuturor copiilor cadouri sub brad si le face ziua mai fericita, dar Mos Craciun, vine si asterne cadourile fara sa il vada nimeni.

Sunt sigura ca tuturor oamenilor nu le lipseste vascul din casa in aceasta perioada, care reprezinta simbolul norocului. Se spune faptul ca aceasta nu trebuie sa ne lipseasca din case in perioada magica a sarbatorilor si in noaptea de Anul Nou.

Bine-nteles toata lumea trimite mesaje frumoase celor dragi de sarbatori. Uite trei mesaje pe care le poti trimite persoanelor apropiate de Craciun:

“Mosul vine cam tiptil, niciodata nu-l simtim, dar de fiecare data, lasa-n fiecare poarta fericire, bucurie, sanatate pe vecie! Craciun Fericit!”

“Fie ca sarbatorile de iarna sa va aduca bucuria Craciunului prin speranta, spiritul Craciunului prin pace, emotia Craciunului prin dragoste.”

“Mos Craciun bate la usa, Scoate mana din manusa, Si va da din palma lui, Darurile cerului. Langa brad si langa foc, Sa va umple de noroc! CRACIUN FERICIT”

craciun