O vacanta minunata

Cand vine vorba despre un concediu frumos, o vacanta minunata vorbim de Paris sau “Orasul luminilor”, se afla in partea central- nordica a Frantei, pe Sena, in aval de confluenta acesteia cu Marna. A devenit capitala regatului francez a lui Clovis in anul 508, fiind principalul centru economic, cultural si politic al Frantei medievale si moderne. Parisul este unul dintre cele mai importante si atragatoare orase ale lumii, apreciat fiind pentru numeroasele posibilitati pe care le ofera pentru afaceri, comert, studiu, cultura si distractii. Inaltimile Parisului variaza datorita dealurilor : Montmartre de 130 de metrii peste nivelul marii, Velleville de 115 metrii, Passy si altele. Eu unul pentru a avea o vacanta de vis prefer sa merg in Paris, este foarte atragator si frumos. Daca si tu iti doresti la fel de mult ca si mine sa iti petreci concediul in Paris, nu mai sta pe ganduri si plecati… macar o data in viata.

In toamna asta, eu si cu prietena mea voiam sa plecam intr-o vacanta, dar voiam sa fie o vacanta frumoasa, o vacanta pe care sa nu o uitam niciodata, dar nu prea eram de acord una cu alta, eu voiam sa merg in Paris, iar ea voia sa mearga in Londra. Nici nu stiam cum sa ne hotaram, cum sa cadem de comun acord, asa ca am inceput amandoua sa ne informam repede, ea despre Paris, iar eu despre Londra. Desigur ca dupa ce ne-am informat amandoua foarte bine, ea a fost de acord cu mine, parea foarte incantata sa mearga in Paris dupa ce s-a contrazis o gramada cu mine ca in Londra e mai frumos.

Prima data cand am ajuns acolo am fost la turnul Eiffel- turnul poarta numele arhitectului gustave Eiffel, simbolul Frantei cel mai cunoscut la nivel mondial. Are o inaltime de 300m sicantareste peste 10.000 tone. Are 3 nivele, accesul fiind posibil atat cu liftul cat si pe scari. O destinatie foarte frumoasa. Apoi am vizitat o multime de zone turistice, nu stau prea mult sa detaliez acum.

A fost o vacanta foarte frumoasa, care sunt foarte sigur ca nu o voi uita niciodata si o voi repeta cat de curand pot.

Distribuie

Lasă un răspuns