Eu, împreună cu una dintre cele mai bune prietene de-ale mele, am ieşit duminică pe jos, la o plimbare  prin parc. Era aşa de plăcut şi frumos afară, încât am profitat din plin de minunata zi. Ne-am aşezat pe o bancă şi am trecut la depănat amintiri.
Nu ştiu ce ai făcut tu duminica trecută, dar pentru mine, această zi a fost una plină de amintiri şi conştientizări. Dintr-o poveste în alta, am ajuns să dezbatem cum am slăbit eu. Prietena mea nu are greutatea pe care şi-o doreşte, este puţin plinuţă şi visează de mult să ajungă la o greutate şi siluetă care să o mulţumească şi pe ea. De când ne ştim, ea nu este niciodata multumita de cum arata. Interesant este că nici eu nu am fost mulţumită de cum arăt până acum ceva timp.
Auzeam deja din ce în ce mai des discutându-se la televizor şi în jurul meu, despre curele de slăbire si reducerea grăsimii.  Până atunci, ori de câte ori s-ar fi discutat acest subiect, eu nu eram pregatită să aud. Pur si simplu îmi intra pe o ureche şi îmi ieşea pe cealaltă, fără să îmi treacă vreo secundă prin gând că eu aş putea fi grasă. Habar nu aveam ce înseamnă acest lucru.
Asta rămânea la latitudinea fiecăruia să constate şi să se evalueze personal, o variantă deloc indicată atunci când eşti subiectiv. În timpul emisiunii nu eram nici foarte atentă, dar nici nu ignoram total cele auzite. Eram indiferentă, ca şi cum cele spuse nu erau pentru mine.

Era prea dureros pentru mine si prietena mea, ca eu si ea să ne catalogam drept niste fete grase! Nu stiam ce sa fac, asa ca am refuzat  şi uitat îndemnul unora de a mă pune să slăbesc puţin şi am continuat să mănânc. Dar, cum nu aveam o alimentaţie nici echilibrată, nici prea sănătoasă, cu multe grăsimi şi carne, brânză, ouă şi puţine legume – atât cantitativ, cât şi ca diversitate, am continuat să iau proporţii.  Dar asta până într-o zi. După câteva luni eram în aceeaşi situaţie: era noapte – atât afară, cât şi în sufletul meu, eu plângeam şi eram dezamăgită de cum arătam. Situaţia se repeta, dar metoda de slăbire o schimbasem. Am învăţat deja că înfometarea totală nu e eficientă, aşa că m-am hotărât să mănânc, dar mult mai puţin decât în mod normal. Ei bine, această metodă a dat ceva rezultate, dar nu cele pe care le aşteptam eu.  La un moment dat, m-am plictisit de încercarea de-a mai slăbi şi am uitat de metoda mea de-a mânca puţin, care tot un fel de înfometare era, dar una mult mai lentă. Ajunsesem sa cred ca toate mi se intampla numai mie, dar cu rabdare si curaj trebuia sa ne apucam de treaba.
Prietena mea cea mai buna mi-a spus ca cel mai bun mod de a slabi este sa facem miscare in fiecare zi, asa ca cu mult sport am reusit sa slabim, bine-nteles nici nu mai mancam asa de mult ca inainte.

 

arta de a slabi, alimentatie sanatoasa, miscare in aer liber,

 

arta de a slabi, alimentatie sanatoasa, miscare in aer liber,