O schimbare de ziua ei

Ei cazusera de acord, de multa vreme, ca in aceasta perioada exista o atmosfera deosebit de placuta in casa. Li se parea ca este mai intima si mai plina de iubire ca niciodata, iar intre peretii ei vechi exista acum o pace nemaiintalnita.
Ea ramasese cu ochii atintiti in tavan si se gandea ca aceasta casa este plina de amintiri frumoase, despre tot ce insemna dragoste si respect. Voia sa iasa afara sa stea sprijinita cu spatele de banca, sa inchida ochii, si doar sa vada chipurile dragi atat de vii in mintea ei, cu siguranta si in inima ei.
Se gandea ca este prima aniversare pe care o va petrece singura. Stia ca va fi o zi trista pentru ea, greu de suportat, dar trebuia sa fie tare si sa treaca peste aceasta zi cu bine si fara suparari. Ca sa reuseasca asta, trebuia sa caute adanc in ea, in insasi esenta fiintei ei, in centru psihicul ei si acolo gasea resurse ascunse, o putere pe care trebuia sa o aiba. Si tocmai aceasta tarie de caracter si hotararea de a o lua, trebuia sa fie una ferma, poate ca nu era cel mai bun loc, acela de a sta singura de aniversarea ei, dar avand in vedere imprejurarile care determinasera schimbarea din ziua de azi, statea destul de bine.
Ea se dovedise a fi un adevarat miracol in bucatarie, gasindu-si adevarata vocatie. In afara de sosurile pentru paste, mai ales pe baza de rosii, ea facea toate celelalte mancaruri mai ceva ca la restaurant. Era foarte mandra de ea si de talentul ei unicat, doar ca azi trebuia sa manance singura, dar stia ca de maine totul va intra in normal, si nu avea de ce sa isi faca griji.
Viata trebuia traita, se gandea ea, in timp ce isi bea cafeaua amara. Trebuia sa se apuce de treaba, si sa nu isi mai planga de mila. Totul stralucea in casa ei, mai ales ca dupa ce gatise cateva preparate foarte bune, se apucase de curatenie, si totul iesise extraordinar.
Ceea ce avusese de facut astazi va fi greu, dar stia ca trebuie facut, orice ar fi. Nu era nici prima, nici ultima, care isi petrece aniversarea singura acasa.
Urma sa fie o zi frumoasa, isi dadea seama de asta. Cerul era senin, fara nici un nor si deja simtea in aer o atmosfera calduta. Un stol de pasari mici, cafenii se ridica spre cer, rotindu-se si invartindu-se in aerul cetos al diminetii.

Lasă un răspuns