Cand vine vorba despre siguranta in trafic, este necesar ca lucrurile sa fie tratate cu seriozitate maxima. Atunci cand ai copiii, situatia este destul de delicata, intrucat trebuie sa ii inveti pe acestia, inca de mici, sa fie atenti, in permanenta, atunci cand circula singuri, in drum spre scoala sau in alta parte. Asadar, citeste mai departe acest articol, pentru a afla ce trebuie sa stii, ca parinte, pentru a te asigura ca micutul tau se afla in deplina siguranta!

Iata ce trebuie sa stie FIECARE parinte despre siguranta rutiera a copilului!

  1. Transportarea celor mici in masina

In primul rand, atunci cand devii parinte si urmeaza sa iti transporti copilul cu propriul automobil, trebuie sa stii foarte bine care sunt normele de siguranta si regulile impuse. De exemplu, este necesar sa stii ca scaunul auto este obligatoriu, pentru copiii pana in trei ani. Asadar, daca este si cazul micutului tau, intra pe https://www.ilbambino.ro/scaune-auto-copii/, achizitioneaza-l pe cel potrivit si fii extrem de atent la modul in care il instalezi in masina. In plus, nu uita ca prichindeii in varsta de pana la 12 ani nu au voie sa stea pe scaunul din dreapta soferului. Aceste reguli sunt extrem de importante si pot face diferenta intr-o situatie neplacuta, asa ca respecta-le, de fiecare data!

  1. Circulatia pe timpul anotimpului rece

In cazul in care copilul tau merge deja singur la scoala, trebuie sa stii ca traficul este mai complicat, pe timpul iernii. Spatiul de franare devine mai mare, din cauza zapezii, iar gheata accentueaza acest lucru. Totodata, vizibilitatea poate fi redusa, de multe ori, din cauza ninsorii sau a gramezilor de zapada stranse pe marginea carosabilului. Asadar, daca micutul tau merge singur la scoala, asigura-te ca il atentionezi cu privire la potentialele pericole cu care se poate confrunta. Invata-l sa nu se apropie foarte mult de trecerea de pietoni inainte sa se asigure, sa verifice cu foarte mare atentie traficul atunci cand traverseaza si, sub nicio forma, sa nu alerge sau sa se opreasca pe trecerea de pietoni!

  1. Transportul in comun

In cazul in care copilul tau circula cu transportul in comun pana la scoala, trebuie sa il inveti pe acesta sa respecte cateva reguli simple, insa foarte importante:

  • Sa nu alerge dupa autobuz, caci poate intra in raza altor soferi si, drept consecinta, se pot crea accidente;
  • Sa se asigure intotdeuna ca intra in autobuzul corect, pentru a nu se rataci;
  • Sa se asigure mereu, atunci cand coboara din mijlocul de transport.

Acestea fiind spuse, daca si tu ai un copil, asigura-te ca acesta cunoaste lucrurile de mai sus si le respecta, de fiecare data!