Bicicleta lui

Sa va povestesc cum a invatat baiatul meu sa mearga pe bicicleta.
Avea un prieten care avea o bicicleta, dar un pic prea mare pentru fiul meu, dar se chinuia un pic sa se urce pe ea, si intr-un final reusea. Incepeam intai sa il tin de sa, cate un pic pana a reusit sa porneasca singur.
In fiecare weekend mergeam cu el la prietenul lui, si ajungeam cu ei intr-un loc pentru a te putea plimba cu bicicleta.
Toate bune si frumoase, numai ca baiatul meu isi dorea foarte mult sa aiba si el o bicicleta care sa fie a lui.
Si asa m-am hotarat sa ii cumpar  bicicleta care si-o dorise , era una super de buna si frumoasa, chiar daca era un pic mai scumpa fata de celelalte, dar pentru el eram in stare de orice ca sa se simta bine.
De unde am cumparat-o prea putin conteaza, important era ca el era foarte incantat, si nu mai vroia sa plece inapoi acasa decat calare pe bicicleta.

In vacanta, cum isi termina lectiile, primul lucru isi lua bicicleta si fugea afara sa se plimbe, il urmaream cu atentie, si imi placea sa vad ce atent era, cel putin asa il vedeam eu.
Dar, intr-o zi am avut un soc cand l-am vazut ca merge fara sa puna mainile pe ghidon, doamnee, ce sperietura am tras, nu am vrut sa zic nimic pe moment de teama sa nu il sperii si pe el. I-am zambit si normal ca i-am propus sa mergem acasa ca avem un pic de treaba.
Ajungand acasa, i-am explicat ca nu este bine ceea ce face, ca oricand poate sa treaca o masina pe langa el si sa il buseasca, fara maini nu avea control sa se mai poata opri. Acesta era gandul meu. Nici nu ma gandeam ca o sa imi dea dreptate asa repede, el fiind un pic cam rebel, dar a inteles pana la urma ca este bine cum spun eu.
Cand s-a facut mai mare(era foarte pasionat de biciclete) i-am cumparat o bicicleta mai buna sa intre intr-un concurs de ciclism, si nu avea cum sa nu castige, era prea bun pentru asa ceva, si chiar se pregatise foarte mult.
Isi dorea foarte mult sa participe la acest concurs. A iesit castigator, era de neinvins, eram atat de mandra de el.
Si acum ii plac la fel de mult bicicletele, si nu exista vreo competitie sa nu participe si el, fie ca castiga sau nu, dar de regula baiatul meu este un invingator.

Distribuie

Lasă un răspuns