O aveam pe matusa mea paralizata, si o perioada de timp am fost nevoita sa am grija de ea. Era silita sa stea numai culcata in pat, si imi era foarte frica sa nu faca rani din cauza aceasta. Nu mai stiam ce sa fac, imi era atat de mila de ea, asa ca am cautat pe internet si am ales sa ii cumpar o  saltea antiescare in Bucuresti.
Aflasem ca aceasta saltea antiescare o va proteja impotriva ranilor. Zonele de presiune ale saltelei antiescare se modifică la fiecare 5 minute, ceea ce facilitează circulația sângelui și determină reducerea presiunii în zonele sensibile ale corpului pacientului.

Salteaua antiescare este eficienta atat in prevenirea aparitiei escarelor , cat si in scurtarea vindecarii pacientului complementar cu administrarea tratamentului de specialitate . Setul este compus din salteaua multicamerala ( 130 de celule tip fagure ce se umfla si dezumfla succesiv , la interval de circa 6 minute ) si pompa cu presiune alternativa care asigura umflarea/dezumflarea celulelor si reglarea presiunii in functie de greutatea fiecarui utilizator. Folosind salteaua antiescare se imbunatateste circulatia sangvina la nivelul pielii si se previne riscul aparitiei escarelor sau dezvoltarii celor existente.
Escarele ( numite si ulcere de presiune sau de decubit ) sunt acele rani care apar la nivelul pielii in cazul in care corpul este mentinut intr-o pozitie neschimbata o perioada lunga de timp. 
  Salteaua antiescare este ideala pentru prevenirea si pentru realizarea completa si sigura a tratamentului de refacere a zonei afectate de escare. In momentul in care o persoana este imobilizata la pat, indiferent ca este varsta are, se recomanda amplasarea pe pat a unei saltele antiescare. Datorita modului in care este realizata o saltea antiescare, aceasta nu va pune presiune pe corp, ci doar il va sustine, impiedicand aparitia bolilor de piele prin presiune.
Folosirea unei astfel de saltele dupa aparitia escarei ajuta la eliminarea presiunii din zona afectata, realizand o grabire a vindecarii pielii, iar suferinta bolnavului  sau nu fiind de asemenea redusa considerabil. Bineinteles, tratamentul specific pentru vindecare nu trebuie intrerupt nici dupa ce pacientul a fost pus pe o astfel de saltea
Daca ai probleme cu circulatia acest articol te poate indruma sa afli tot ceea ce iti doresti despre asa ceva.