Crowdsourcing-ul presupune externalizarea unui serviciu, nu catre un contractor sau un colaborator, ci catre un grup de specialisti sau o comunitate, sub forma unei competitii.  Crowdsourcing-ul este solutia ideala cand ai un proiect ce implica un volum mare de taskuri, care nu pot fi automatizate. Cea mai mare platforma de crowdsourcing din Romania (search engine optimization) .

Crowdsourcingul nu este altceva decât externalizarea spre public sau mase. Cu alte cuvinte, munca ce trebuie făcută de cineva dintr-o anumită companie este oferită spre finalizare către o grup nedefinit de oameni. Wikipedia este exemplul cel mai elocvent de crowdsourcing unde putem vedea dorința utilizatorilor de internet de a crea conținut de calitate și nu numai de a consuma conținut.
Cum anume se face exact acest crowdsourcing? Luăm exemplul Crowdspring unde companiile afișează mesajul că doresc un logo și mai mulți freelanceri (graficieni, designeri) îți prezintă proiectele. Cel mai bun proiect va ajunge să facă logo-ul pentru companie și va fi plătit. Cam acesta este sistemul general folosit.
O firma buna de crowdspring pe care o folosesc de ceva timp si eu si prietenii mei este DWF.
Desigur iti trebuie o optimizare buna pentru motoarele de cautare seo.  
Trebuie si tu sa fi la curent cu studiile de piata.
Avantajele prelucrarii datelor prin crowdsourcing:
-Rapiditate
“Taskurile tale sunt rezolvate de mii de oameni ce lucreaza simultan, coordonati de sistemul nostru de crowdsourcing. Intr-o singura ora, proiectul dvs. poate avansa cu echivalentul mai multor luni de munca, daca la el ar fi lucrat o singura persoana.”
-Scalabilitate
“Ai la dispozitie o forta de munca ce se adapteaza nevoilor tale. Fie ca proiectul tau necesita 100 sau 1.000 de ore de munca, tehnologia noastra va livra rezultatul final in cel mai scurt timp.”
-Costuri reduse
“Platesti doar pentru rezultatul final si nu ai nevoie sa angajezi persoane noi in companie. Nu ai nevoie de o echipa tehnica interna pentru procesarea datelor prin crowdsourcing.”
-Asigurarea calitatii
“Raspunsurile oamenilor care lucreaza la proiectul tau trec printr-un sistem de asigurare a calitatii cu nivele multiple de validare, astfel incat sa primesti cele mai bune rezultate.”
Fa si tu o cercetare pentru a afla mai multe despre asta, cerceteaza studiile de piata si informeaza-te cat mai bine.