Om si tigru

Era un om care traia foarte periculos, ii placeau extremele. Era fascinant de animalele salbatice. Si-a lasat familia si a plecat in cautarea  unor tigri. In calea sa a intalnit animale exotice pe care le-a adunat si le-a studiat. Ascuns in cortul aglomerat de bagaj, muscat de tantari, omul nostru, obosit de drumul greu prin jungla. A ramas blocat cand a dat nas in nas cu puiul de tigru care tocmai isi pierduse mama. A incercat sa se apropie in asa fel incat sa nu sperie puiul deja traumatizat.  Ca o pisicuta timida si tarcata, puiul de tigru s-a apropiat pas cu pas, pana cand mana omului l-a atras asa cum limba mamei sale il mai atinse, bland si dragastos. S-au apropiat om si tigru, ca intr-un vis magic, unde e totul e posibil. Nu il putea lasa singur in jungla, dar s-a dovedit a fi foarte greu si sa il duca acasa. Vecinii bombaneau pe ascuns, speriati de ideea ca tigrul va creste si ii va ataca. Pe masura ce se cunosteau mai bine, om si tigru se acceptau si invatau sa se respecte, sa se iubeasca, sa traiasca in armonie. Timpul trecea, iar prietenia dintre ei era tot mai stransa.

Ruptura dintre ei s-a produs pe neasteptate, dureroasa si de necrezut. Autoritatile impulsionate facute de vecini, au confiscat tigrul si l-au mutat intr-o rezervatie. Suferinta omului este greu de descris in cuvinte, insa durerea tigrului putea fi citita in privirea apatica si in faptul ca refuza hrana. Revederea dintre om si tigru a avut loc dupa aproape o luna, a impresionat o luna intreaga. Dupa un lung progres, tigrul a revenit in curtea omului care simtea ca viata nu mai avea sens fara iubita lui felina.
Au trait fericiti ani de zile, vazandu-se zilnic si iubindu-se de la distanta tot mai mari. Totul pana in ziua care omul cedand unui impuls, a deschis cusca tigrului si s-a apropiat de animalul lui iubit. L-a prins cu bratele dupa gat. Tigrul a intins botul spre spre el, dornic de interactiune. Omul i-a venit in intampinare, privindu-l fericit in ochi. Acela a fost momentul in care tigrul, fericit si recunoscator, i-a oferit intreaga dragoste intr-un sarut al mortii.

Lasă un răspuns