Nopti senine

Rodica era o arhitecta renumita si pasionata de meseria ei. O blonda frumoasa, dar rece.
In cei cinci ani de cand erau impreuna, Marius nu reusise sa afle daca ea il iubeste cu adevarat.
El era un avocat foarte apreciat in domeniul lui, si planuise totusi sa isi ia un concediu amandoi sa poata petrece impreuna intr-un loc linistit si romantic. Inainte sa inceapa cariera de avocat, ar fi dorit sa isi faca ordine in viata personala si sa se insoare cu Rodica. Dar ea considera familia un nimic, pur si simplu nu vroia sa se casatoreasca.
Atunci el hotara sa-si petreaca concediul singur, dar totusi refuzul ei il durea. Ii daduse un ultimatum: ori se vor casatori, ori separarea.
Dimineata devreme, era deja pe drum, lasand in urma orasul si iubita lui, plecand la singurii prieteni dragi la mosia lor. La ferma lor locuia o prietena de a lor(Maria), care era studenta la facultatea de medicina.
Era o bruneta, delicata si cu un chip care lui i se paruse ca nu mai vazuse o femeie atat de frumoasa.
Erau asezati pe o banca de lemn, unul langa altul. Ea ii zambi provocator si incepu sa se sarute, uitand de tot si de toate, in momentele acelea doar ei doi existau.
Dupa vreo doua saptamani: Mai aveau cateva ore la dispozitie sa plece amandoi spre orasul lui, gandindu-se cum sa lamureasca situatia cu Rodica.Amintirea ei il invada ca o durere uitata.
Tocmai se intorsese din weekend si gasise casa goala, ea plecand de acolo si lasand numai amaraciune in urma ei.Trebuia totusi sa se simta bine si cu cine se putea simti mai bine decat cu Maria? Insa toate acestea nu il consolau in problema incheierii relatiei cu Rodica.
In inocenta ei, Maria ii povestea aproape in fiecare zi cat de destept, nemaipomenit era profesorul ei de medicina de la facultate, care ea il admira foarte mult. Si intr-o zi primind o invitatie la o petrecere chiar din partea profesorului. Si in seara aceea la ora opt ajunsesera la petrecerea unde profesorul ers insotit de o femeie superba si eleganta. Dar cand o vazu a avut un soc. Era chiar, Rodica, care nu stia cum sa isi ceara scuze din priviri, asa de rau s-a simtit cand l-a vazut pe Marcel.
Dar totusi rasufla usurat ca isi gasise si ea pe cineva si era fericita.Era deci liber, putea sa o iubeasca pe Maria la nesfarsit.
Peste doua luni se hotarasera sa se casatoreasca fara sa ii fie frica ca v-a fi refuzata ca atunci cu Rodica.

Lasă un răspuns