Cu o sacosa in mana si cu biletul de internare in geanta, m-am prezentat la clinica. Auzisem de aceasta institutie spitaliceasca multe, dar n-am vizitat-o niciodata, fiind in afara orasului. Am fost surprinsa placut de aspectul clinicii, m-a izbit privelistea ingrijita, foarte rar intalnita.
Formalitatile mele de internare s-au facut repede, la birou, cu toate ca am asteptat destul, infirmiera fiind chemata la telefon.
In sfarsit m-a luat si m-a condus la o intrare laterala, am intrat la garderoba. Mi s-a controlat in schimb geanta cu strictete sa nu am medicamentesau alimente alterabile.
Am fost plasata intr-o rezerva cu doua paturi, cu vedere spre parc si curata. Era o curatenie impecabila.
Ramasa singura, dupa plecarea infirmierei, mi-am randuit lucrurile, m-am spalat si m-am intins in pat, incepandu-mi prima zi de spitalizare.
Deodata am avut o ciudata senzatie de instrainare, privind spre fereastra, ma intrebam ce caut eu acolo.
Mi-am amintit ca am citit undeva despre sentimentul de depersonalizare pe care il traieste un internat in spital in prima zi. M-am convins acum ca era adevarat si destul de neplacut, de greu de suportat.
Medicul a aparut tarziu, s-a scuzat ca a fost ocupat cu un caz mai deosebit in salonul vecin. S-a apucat sa imi faca foaia de observatie si un duh rau m-a sfatuit sa-i dau la intrebarile obisnuite acele raspunsuri exasperante pentru medici. S-a dovedit rabdator, , mi-a repetat intrebarile si mi-a explicat ce il interesa.
A fost incantat ca pune diagnosticul repede, desi nu ar fi putut gresi ; era muncitor, rabdator, tot ce era mai bun la un medic.
Dupa vizita am reusit sa ajung in partea centrala si imi aparu o femeie in cale. Am recunoscut-o imediat pe doctora specialista. O femeie  distinsa, cu parul alb, foarte frumos aranjata.
Ca sa nu ma ia la rost cu intrebarea ” ce cauti aici”, eu amabila, m-am oferit s-o servesc, daca doreste ceva.
Am plecat la mine in rezerva fericita ca trucul a prins si am fost invitata de ea la o cafea, asteptand sa ii ghicesc.
Reputatia mea extraordinara ghicitoare va face ocolul clinicii in cateva ore si imi va deschide multe usi.
Cel putin asa sper!