Frumoasa tanara arata ca la 20 ani, iar doliul o prindea de minune, nu s-ar fi zis ca infatisarea ei era prea dezolata, si ma indoiesc ca si-a plans sotul defunct ; in orice caz daca a facut-o cumva nu se cunostea deloc.
N-avea ochii rosii ci dimpotriva, cei mai luminosi si stralucitori ochi din lume, si, e cazul s-o spun, ca vaduva ce se afla i se vedeau prea des dinti mici si frumos insirati.
Se bucura de stima mea ca nu s-a simtit obligata, cand i-a murit barbatul ; ii port de asemenea recunostinta ca nu si-a luat o mutrisoara plangacioasa si ca a vorbit cu mine natural.
Bine facuta, avea picioarele si mainile foarte potrivite ; vesmintele ei negre, erau aranjate cu toata cochetaria posibila, si imbracata cum era s-ar fi putut duce si la bal, fara ca nimanui sa i se para ciudat.
Pentru a ma comporta ca un adevarat tanar si a ma distra putin, n-am gasit ceva mai bun decat sa ii fac curte vaduvei. Mi se parea deosebit de nostim sa ma arunc pe jos in patru labe cand ii cadea o manusa si sa i-o inmanez, sa ma aplec pe speteaza fotoliului ei cu o expresie galesa, demna de admirat.
Imitam toate mimicile pe care le-am vazut pe fata indragostitilor, ceea ce ma amuza si ma facea sa rad ca un nebun ce sunt.
Pe scurt, ma achitam cu o scrupuloasa atentie de toate indatoririle unui barbat curtenitor.