Inginerul Dan(fiind foarte curios), reusise sa patrunda in locuinta directorului, el fiind plecat cu masina in statiune. Avand la dispozitie cateva ore in care putea sa se apropie de sotia acestuia bolnava.
Planul il facuse seara, dupa ce sotia lui ii intorsese spatele, si asa l-a facut sa ia cateva decizii.
Ajuns la usa acesteia, incepuse sa o strige, si asa cum crezuse, ea s-a deplasat in carucior catre usa si i-a deschis. A stat cu ea vreo doua ore, dar aflase multe lucruri despre director care facea pe sotul model.
De fapt lui nici nu ii pasa de sotia bolnava, mai mult o folosea ca paravan. O mai ducea in strainatate pentru sanatatea ei, dar acolo nu cauta nici un medic de renume, tot spunea ca nu are incredere in oricine.
Tot de sotia lui se ajuta directorul, ca sa ascunda provenienta unor bunuri materiale aceasta biata infirma ii servea interesele mai mult ca oricare sotie. Era o femeie inteligenta, citea foarte mult si ii facuse multa placere cand ii aduse Dan aceea carte.
In camera bolnavei gaseai pe noptiera, carti, reviste, hartie de scris, scrisori deschise, cutii cu bomboane invelite in poleiala, asta era viata unui om imobilizat la pat.
Intra in biblioteca si i se paru ca este prea multa lumina si, in cazul in care directorul venea, il putea zari.
Totusi daca s-ar intalni, absolut intamplator, ar fi grozav, putea sa ii spuna tot ce gandea despre el si tot ce vazuse si auzise.
Isi arunca un ochi pe alee si vazu o silueta: se apropia directorul, il recunoscu dupa mers si dupa tinuta lui.
Dan, disparu in directia opusa a intrarii principale a pavinionului.
Noaptea nu i se mai paru frumoasa si o injuratura zdravana la adresa tuturor barbatilor fatarnici ii veni in minte.