Imaginea Danei e una neasteptata intr-un decor masculin pana la ultima trasatura, era calculata si cu nervi de otel, salveaza vieti intr-o meserie de barbat si poate sa faca fata unei alarme de gradul zero.
Sunetul greoi-ascutit al sirenei de alarma ridicat peste zgomotul surd al bocancilor alergand pe scari, trusele cu clestii uriasi, pneumatici, de descarcerare, monstri de zeci de tone care salveaza vieti din ambulantele SMURD-ului.
Ce cauta o fata de 27 ani acolo? Cum se impaca feminitatea cu un domeniu care da fiori reci celor mai multi dintre noi?
Asta o caracterizeaza: amestecul de idei si sperante, de obligatoriul si visuri, de alb si negru, fiindca la urma urmei, asa e construita viata.
Viata i-a scos in cale oameni minunati care au incurajat-o. De la ei a invatat sa fie increzatoare atunci cand isi doreste sa realizeze un lucru bun si folositor.
S-a angajat la pompieri, dar auzise ca se pot da si examene si a reusit sa devina subofiter operativ pe interventie, iar mai tarziu terminand si cursurile de descarcerare, a devenit si prim ajutor si paramedic.
La interventie, a lucrat pe autospeciala de stingere a focului, facand practic acelasi lucru cu colegii barbatii.
Atunci cand te vezi la la locul unui accident sau al unui incendiu realizezi ca lucrurile nu sant deloc usoare, ca nu e simplu sa lucrezi cu oamenii aflati in situati limita. Iti trebuie tarie de caracter si rabdare ca sa poti sa ii calmezi.Daca la partea practica te descurci si le salvezi casa, cea mai grea parte pentru ea era sa le vada suferinta.
Apreciaza viata si o vede cu alti ochi de cand a inceput sa lucreze acolo.
Nu oricine poate vedea zilnic raniti, durere si suferinta, dar asta e viata cu bune si rele.