Du-i mamei flori! Saruta-i mana, pune-i in brate cartea pe care si-o dorea de mult, ori poate bluzita cu guler crosetat pe care a vazut-o acum o luna in mall. Intoarce-te acasa la mama cu praline dulci si cu struguri zemosi, ajut-o pe cea care a facut din tine om sa-si curete portocala, sa-si lege sireturile, sa-si incheie fermoarul de la spate.
Sun-o pe la inceputul saptamanii, sun-o si a doua zi, si-a treia, vorbeste-i in fiecare seara, intreab-o de sanatate, ce-a mai gatit, ce zice la horoscop…
Intreab-o daca i-au crescut cozonacii, daca mai tuseste, daca mai are nevoie de borcane pentru muraturi, daca ii ajung banii, daca doarme bine noaptea.
Mergi in vizita, du-te s-o vezi cat inca mai e pe langa tine! Du-i mamei florii! Si multumeste-i pentru cine esti azi, pentru fursecurile din copilarie, pentru ceaiurile in seri cu febra, pentru privirea certatoare cand te-a prins fumand, pentru economiile si imprumuturile in banca cu care te-a tinut in facultate, pentru toate cate ai ajuns sa poti face astazi pentru lume.
Ei ii datorezi TOTUL.